‘Of anders…’ – Tamara Geraeds

no title has been provided for this book
Genre:

ISBN: 9789461099242

Tamara Geraeds begon met schrijven wanneer ze 15 jaar was en wist toen al dat ze er nooit meer mee wilde stoppen. In 2011 verscheen haar eerste korte verhaal, Elf november in de bundel Bergen Bloedt. In 2012 debuteerde ze met Nergens. Tamara Geraeds is gek op fantasy, maar houdt van uitdagingen op vlak van genre en doelgroep. Ze schrijft zowel in het Nederlands als in het Engels en dit voor zowel jeugd als volwassenen. In haar verhalen geeft ze graag een boodschap mee.
Naast schrijven richtte ze haar eigen tekstbureau op en geeft ze cursussen Engels, Nederlands en creatief schrijven.
Verder is ze gek op schnitzel en sushi en haar lievelingskleur is rood.
Haar nieuwste thriller, Of anders…, verscheen in mei 2024.
Indien je interesse hebt in meer verhalen van deze auteur, ga dan zeker ook eens een kijkje nemen op haar prachtige website www.tamarageraeds.nl. Je kunt kiezen of je hem in het Engels of Nederlands wilt raadplegen. Daarnaast is er ook de keuze tussen jeugd en volwassenen. Zeker de moeite van het bekijken waard!

In Of anders… leren we Nora en Wiebe kennen, buren die graag tijd doorbrengen in elkaars gezelschap. Wiebe is 72 jaar en kan af en toe wel wat hulp gebruiken, iets dat Nora met veel liefde doet. Ze doet zijn boodschappen, helpt met het huishouden en kookt af en toe. Maar ze spelen ook samen spelletjes en kijken tv. Door een relatiebreuk en een trauma uit het verleden, heeft Nora zich afgesloten van de buitenwereld, enkel Wiebe laat ze toe.
Op een dag, wanneer ze bij Wiebe op bezoek gaat, vangt ze een gesprek op tussen hem en zijn dochter, Hannah. Hannah wordt bedreigd en moet noodgedwongen onderduiken. Nora belooft aan Hannah om gedurende die tijd voor Wiebe te zorgen. Zo neemt Nora haar leven weer stilaan in handen. Maar dan komt het eerste dreigement binnen: “Geef me wat ik wil, of anders…”

De donkere cover toont een vrouwengezicht met een doodsbange blik in het zichtbare oog. Ze houdt haar hand voor haar mond en lijkt getuige van iets traumatisch. De toon van het verhaal is met dit ontwerp meteen gezet! De titel, Of anders…, komt vaak terug in het verhaal, als een rode draad.

Of anders… start met een mooie ode aan de fysiotherapeut van de auteur. Zonder hem zou dit verhaal, of elk verhaal hierna er nooit geweest zijn. Heel bijzonder.
Het verhaal wordt verteld vanuit het personaal vertelperspectief in korte, vlot weg lezende hoofdstukken. De auteur heeft een meeslepende schrijfstijl, je duikt onmiddellijk in het verhaal, alsof Nora en Wiebe oude bekenden van je zijn. Er hangt een waas over het verleden, terwijl je in het heden een goed beeld krijgt van het leven van de personages.
Af en toe glipt er een deel tussen dat door de ogen van Nora’s broer wordt verteld, Nick. Deze stukjes worden aangekondigd door een alinea met 3 sterretjes.
De spanning blijft er gedurende het hele verhaal in zitten. Er is een constante en vrij hoge spanningsboog. Stoppen met lezen is ontzettend moeilijk, gelukkig is het een kort tussendoortje dat je in 1 ruk kunt uitlezen. De auteur werpt voortdurend nieuwe vragen op, zonder antwoorden te geven. De spanning is vaak te snijden. Hierdoor neemt de auteur je in een greep waar je moeilijk uit geraakt, zelfs niet als je een cursus zelfverdediging hebt gevolgd.
In Of anders…worden een aantal rake thema’s aangeraakt, helaas kan ik hier niets over zeggen zonder spoilers weg te geven. Bij dit verhaal vertel je beter te weinig dan teveel om de spanning voor jou als lezer er niet af te halen. Dat zou doodjammer zijn.
“Ik ben mijn leven weer aan het oppakken en niemand zal me daarvan weerhouden.”
Het einde is onvoorspelbaar!

Of anders… is een spannend tussendoortje dat je in een wurggreep houdt tot de laatste bladzijde. Een verhaal over moed, vriendschap en 2e kansen. Een verhaal dat je zeker moet gelezen hebben, of anders…
Daarom durf ik niet anders dan 4,5 blinkende sterren toe te kennen.

Ellen Boutsen
Boekencast

Genre: thriller
Uitgever: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461099242
Uitvoering: E-book
Uitgave: mei 2024

Met dank aan De Verhalenfabriek voor dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review