‘Brug der zielen’ – V. E. Schwab

no title has been provided for this book
Author:
Genres: ,
Publisher:

ISBN: 9789022599716

Brug der zielen is het afsluitende deel in de Cassidy Blake-trilogie van V.E. Schwab en losstaand te lezen. Tunnel van botten en Stad vol geesten gaan eraan vooraf. In alle delen komen bijzondere steden voor en de geschiedenis ervan komt uitgebreid aan bod. Dit keer is New Orleans aan de beurt, de bakermat van de jazzmuziek. Deze stad heeft ook nog een andere kant, die van voodoo en spiritualiteit. Aan alles is te merken dat Schwab zich verdiept heeft in New Orleans.

Cassidy is met haar ouders, rondreizende paranormale onderzoekers, ook wel inspookteurs genoemd, al in Edinburgh en Parijs geweest. Nu zijn ze aan het filmen in het levendige New Orleans, waar leven en dood hand in hand gaan. Opnieuw heeft haar moeder tot de verbeelding sprekende bestaande plekken uitgezocht, variërend van het historisch hart French Quarter, de Saint Roche kapel, seancekamers en begraafplaatsen. Waar in de voorgaande delen Cassidy en geestvriend Jacob de Sluier, de grens tussen het land van de levenden en doden, binnengingen door pure aantrekkingskracht en nieuwsgierigheid, is het nu anders. Noodgedwongen moeten ze de Sluier in om een levensbedreigend probleem op te lossen. Cassidy maakt zich zorgen daar Jacob aan het veranderen is, sterker wordt. “Ik probeer niet te denken aan wat er gebeurt met geesten die zo echt worden dat ze onze wereld kunnen beïnvloeden.“ Zij wordt geplaagd door vreemde dromen waarin ze keuzes met verstrekkende gevolgen moet maken.

Brug der zielen is opgebouwd in vier delen die verteld worden vanuit Cassidy en per gedeelte spannender en duisterder worden. Dit doet Schwab op meesterlijke wijze door de grimmige dreiging op te voeren, waardoor het kippenvel je soms op de armen staat. De titels boven de delen lichten een stukje van de sluier op over de inhoud van dat gedeelte. Dit keer zijn er in het boek geen gevechten met geesten, maar een dreiging in de vorm van de Gezant van de Dood. Het verhaal sluit aan bij het vorige deel, waarin op het einde een duistere gestalte opdook, en wiens rol nu centraler staat. In dit boek gaan Cassidy en Jacob op zoek naar deze merkwaardige dreigende persoon. Hun zoektocht is nagelbijtent spannend en het is maar de vraag of ze wel opgewassen zijn tegen hem. Vertrouwde personages worden in het plot aangevuld – met enig in zijn soort zijnde personen – die voor vermaak, vaart en spanning zorgen. De kracht van vriendschap is een belangrijk gegeven, net als het paranormale. De kameraadschap ontwikkelt zich steeds verder, komt hartverwarmend en sterk over. Schwab weet de bruisende, drukke en luidruchtige stad Orleans sfeervol weer te geven. Waar Edinburgh vochtig en grijs is, en Parijs licht en schoon, is New Orleans van een andere orde, een woeste mengelmoes van kleuren, stijlen en geluiden.

Deze jeugdfantasy is, alhoewel ingedeeld in de category kind & jeugd, geschikt voor jong en oud die er van kunnen smullen.
Brug der zielen sluit af met een spetterende finale waarin je haren overeind gaan staan. Het boek krijgt 4 spooky sterren.

Joke
Boekencast

Genre: Kind & Jeugd, Young-Adult
Uitgever: Boekerij
ISBN: 9789022599716
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina’s: 284
Uitgave: juni 2024

Dit recensie-exemplaar hebben wij ontvangen van Uitgeverij Boekerij in ruil voor deze eerlijke recensie.

 

Share

You may also like...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review