‘Het Spel’ – J.D. Barker

no title has been provided for this book
Author:
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789049203351

Het leukste nawoord allertijden lees je nadat je Het Spel hebt uitgelezen.
J.D. Barker excuseert zich bij zijn lezers voor het uitblijven van nieuw werk de voorbije periode. Zijn beoogde eenmalige samenwerking met bestsellerauteur James Patterson was zo leuk, dat hij hieraan nog meerdere vervolgen heeft gegeven. Voor het gemak vergeet hij te vermelden dat ook zijn samenwerking met een nazaat van Bram Stoker nog leidde tot de release van Dracul, in de vroege zomer van 2023. Hij verklapt ook dat er geen sprake is geweest van een writers block; hij heeft al meerdere manuscripten afgerond en moet deze alleen nog naar zijn uitgever versturen. Dus doseert hij de vrijgave ervan en schrijft ondertussen vrolijk verder. De fans van de grootmeester van de thriller hoeven zich de komende periode zeker niet te vervelen.

J.D. Barker schreef Het Spel zonder vooropgezet moreel kompas. Achteraf moet hij zich hebben gerealiseerd dat dit boek het ultieme bewustwordingsproces bevat voor de gehele wereldbevolking.
Na het lezen van dit boek ben je ervan verzekerd dat je iedere volgende dag waarop je jouw ogen opent, op een andere manier zult invullen.

Waar gaat het verhaal over?

Zoals in zoveel huwelijken die al een tiental jaren stand houdt, is de liefde waar de passie vanaf spat ingewisseld voor een meer gezapige variant die varieert tussen oké en niet oké. Abby en Brendan Hollander (eerbetoon aan Nederlandse fans?) behoren tot de laatste categorie en schakelen een relatietherapeut in omdat ze hun relatie een liefdevol vervolg gunnen.
De therapeut raadt hen aan om beiden de relatie-app Sugar & Spice op hun mobieltje te installeren. Na enige terughoudendheid maken ze gebruik van de app die een soort truth or dare werkwijze hanteert.
De gedoofde relatie heeft al snel voldoende zuurstof verkregen om weer volop te vlammen. Wat heet?!
Het wordt Abby en Brendan uiteindelijk zo heet onder de voeten dat het nog maar de vraag is of liefde hen wellicht ook kapot kan maken?

Stephen King en met name zijn dikke pil De Vervloeking (The Stand) behoort tot de top van wat een verhaal met je kan doen. Het pakt je op en plaatst je in een gecreëerde situatie die zo geloofwaardig is dat je urenlang ergens anders verblijft. Dat is de ware leeservaring. Er zijn korte momenten in andere boeken waarop ik die reis als een kort tripje maak. Het gehele boek is mij na The Stand echter nooit meer overkomen.
Totdat ik Het Spel ging lezen. Ik verbleef ruim 400 pagina’s buiten mijn lichaam. Ik was ergens in Boston of Chicago en maakte niet langer deel uit van het gezin en het gezinsleven thuis. Twee dagen achter elkaar was ik ieder moment dat ik kon (en eigenlijk niet kon) bij Abby en Brendan.

J.D. Barker is hier schuldig aan. Het lezen van dit boek maakt je ogenschijnlijk a-sociaal en introvert. Je omgeving heeft werkelijk niets aan je. Je vergeet zelfs te eten, te drinken en voor je huisdier te zorgen.
Er is maar één doel. Je moet weten wat er gebeurt en hoe het zal aflopen.
Wanneer dit boek verfilmd zou worden (niet doen), zou het eruit zien als een oneindige spectaculaire openingsscène van een James Bond film.
Spanning, actie, ongeloof, plottwist, meer spanning, meer actie, nog meer ongeloof. En seks.

Enige puntje van kritiek gaat uit naar de slordige vertaling. Op momenten zelfs vier tekstfouten (spelling, ontbrekende woorden, kromme zinnen) per bladzijde. Dat kan beter, Boekerij en Ralph van der Aa. Dat kan ik J.D. Barker onmogelijk aanrekenen. Derhalve de volle score voor dit boek.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Het Spel deed mij denken aan The Game met Michael Douglas (over een plottwist gesproken) en is zoveel meer dan dat.
Dankzij Sugar 🖤 Spice zit er weer meer begeerte in deze boekenliefhebber.
Het Spel is stukken spannender dan een prille relatie, en sneller dan een vluggertje. Je bent gewaarschuwd.

Excuses aan het boek dat ik hierna zal lezen. Wat een teleurstelling zal dat zijn.

Persoonlijke songtekst:

‘What a wicked game you play, to make me feel this way
What a wicked thing to do, to let me dream of you
What a wicked thing to say, you never felt this way
What a wicked thing to do, to make me dream of you
And I don’t wanna fall in love (this world is only gonna break your heart)
No, I don’t wanna fall in love (this world is only gonna break your heart)
With you
The world was on fire and no one could save me but you
Strange what desire will make foolish people do
I never dreamed that I’d love somebody like you
And I never dreamed that I’d lose somebody like you’
(Chris Isaak – ‘Wicked Game‘)

Peter
Boekencast

Genre: thriller
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789049203351
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 432
Verschijningsdatum: juni 2024

Hartelijke dank aan Meulenhoff Boekerij voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review