‘Burgers’ – Louis Girod

no title has been provided for this book
Author:
Publisher:

ISBN: 9789023017356

Chef het zelf is een hippe, culinaire serie van Becht uitgeverij. In het verleden brachten ze onder andere al Dumplings, Taco’s en ook Bubble Tea uit, deze laatste werd ook bij ons gerecenseerd door Sonja. Met deze serie willen ze de wereldkeuken tot in onze eigen keuken brengen en elk boekje richt zich op één bekend wereldgerecht of drankje. Omdat ik soms zelf wat experimenteer met burgers en graag ook meer wil weten hoe ik kan variëren met het vlees hierbij was ik wel nieuwsgierig naar dit boekje.

Burgers begint onmiddellijk met ‘burgerinstructies’. Dus geen leuke inleiding over de geschiedenis en oorsprong van het broodje, wat hier toch een gemiste kans is. Het is een blijft een burger kookboek en een dergelijke inleiding is altijd leuk. De ‘burgerinstructies’ worden op een leuke manier weergegeven aan de hand van hippe tekeningen. Maar deze lijken me overbodig, iedereen weet dat een burger bestaat uit enkele toppings opgebouwd tussen een brood. Tenzij het boek eerder voor jonge koks bestemd is natuurlijk, maar dit kan je niet opmaken aan de korte inhoud op de achterflap of door een verwijzing in de titel.

 

Hierna volgt stapsgewijs het recept om zelf de hamburgerbroodjes te maken, waarna de burger recepten volgen: de Italiaanse burger, de klassieke, de Parijse, de Indiase, … . Bij elk recept staat een mooie kleurrijke foto, de uitleg is uiterst eenvoudig en de ingrediënten worden op een duidelijke manier weergegeven.
Maar ik mis iets, voor mij is een kookboek een handleiding om alles zelf te maken. Het boek bevat bijna alles om het broodje volledig zelf te kunnen bereiden: een recept voor het broodje zelf, recepten voor de de verschillende toppings en sausjes, … . Doch een recept om de hamburgers, het vlees, zelf te bereiden ontbreekt. Nochtans zijn zij de hoofdrolspelers. Bij een hamburgerbroodje met kip of zalm worden deze ook op heel eenvoudige wijze bereid, gewoon in de pan gebakken. Je zou een speciale bereiding verwachten, maar die is er niet.

Voor mij lijkt Burgers eerder een kookboek voor jongeren of mensen die niet zo goed kunnen koken en een keer iets eenvoudigs willen uitproberen. Maar dit is niet hoe deze serie omschreven wordt, wat toch wel een beetje misleidend is en voor teleurstellingen kan zorgen.
Voor nu scoor ik dit boek 2.5 ster.

 

 

 

 

Silke
Boekencast

Genre: non-fictie, culinair
Uitgever: Becht
ISBN: 9789023017356
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina’s: 67
Uitgave: juli 2024

Met dank aan Uitgeverij Becht voor dit recensie-exemplaar in ruil voor deze eerlijke recensie

Share

You may also like...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review