‘Te veel dino’s!’ – Lou Peacock

no title has been provided for this book
Author:
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789048322008

In Te veel dino’s! gaat het over een kindje dat een dino wilde. Als er dan op een dag één dino verschijnt, wil ze er al gauw meer en meer. Tot ze tien drukke, grommende, ondeugende en misschien iets wat viezige dino’s in huis heeft, dan mogen de dino’s weer verdwijnen en is één dino meer dan genoeg.

Lou Peacock heeft al ruim 20 jaar ervaring met het uitgeven van kinderboeken. Daarnaast heeft ze een graad in Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Naast het uitgeven van kinderboeken, klimt ze geregeld zelf in de pen. Zo verschenen eerder van haar hand de prentenboeken: Koen kan niet kiezen (2020) en De baby moet slapen (2023).

De cover van dit hardcover prentenboek valt al gelijk op door de vele verschillende kleuren en dino’s. Het boek is mooi groot van vorm, waardoor het lekker in de hand ligt en je peuter goed kan meekijken.

Onze dino-liefhebber van bijna drie heeft dan ook ontzettend genoten van dit boek. Niet alleen draagt Peacock de boodschap uit dat meer willen niet altijd goed uitpakt. Soms moet je gewoon blij zijn met dat ene ding dat je krijgt of hebt. Iets wat voor vele jonge kinderen moeilijk is. Daarnaast leert je peuter of kleuter ook nog tellen tot tien via het verhaal. Door elke keer één dino in het verhaal bij te voegen, leer je stapsgewijs tot tien tellen.

De schrijfstijl is gemakkelijk en de zinnetjes bestaan slechts uit enkele woorden, waardoor het zelfs voor de allerkleinsten leuk is om voor te lezen. Je kan daarnaast ook zelf je fantasie laten spreken en een eigen draai aan het verhaal geven.
Nicola Slater heeft haar werk als illustrator goed gedaan, verwacht geen enge dinosauriërs in dit boek, maar liefelijke fel gekleurde beestjes. Dit boek is vooralsnog geen materiaal voor nachtmerries.

In Te veel dino’s! laat Peacock je tot tien tellen en leert ze je dat je blij mag zijn met de dingen die je hebt. Te veel is niet altijd leuk. Een prachtig kleurrijk prentenboek voor de allerkleinsten. Het prentenboek krijgt van ons 4 grommende sterren.

Kim
Boekencast

Genre: Jeugd <6 jaar.
Uitgever: Veltman uitgevers
ISBN: 9789048322008
Uitvoering: hardcover                                                                                                                                                                                                              Aantal pagina’s: 32
Uitgave: juni 2024

Met dank aan Uitgeverij Veltman voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review