‘Bestemming onbekend’ – Ellen Ooms

no title has been provided for this book
Author:
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789464510997

De Vlaamse Sam leidt een rustig leventje. Ze werkt als grafisch vormgever en heeft weinig behoefte om de deur uit te gaan. Een sociaal leven heeft ze niet echt, behalve haar beste vriendin Nina. Nina vindt dat het tijd wordt dat Sam meer van de wereld gaat zien en schrijft haar in voor een Dis-connected cruise. Tijdens deze cruise word je gematcht aan een onbekende waarmee je je kamer
deelt tijdens de cruise.
De Amerikaanse Flynn is door zijn beroemde ouders gewend om in de belangstelling te staan en wordt dan ook regelmatig voor de lens gespot. Als Flynn weer een schandaal op zijn naam kan schrijven, vindt zijn moeder het
welletjes en stuurt hem mee op de Dis-connected cruise.
Flynn en Sam worden aan elkaar gekoppeld, was dit een vooropgezet plan of een menselijk foutje? Houden Flynn en Sam het samen uit? Hier kom je alleen achter als je de rest van het boek leest.

Al van kinds af aan verliest Ellen Ooms zich in boeken. Toch duurde het 43 jaar voor ze haar eerste korte verhaal ‘Op het randje van geluk’ publiceerde bij Hamley. Daarna volgde ‘Kerst is de mooiste dag’ en ‘Noorderlicht’. Bestemming onbekend is haar nieuwste feelgood.

De digitale cover heeft een vrolijke aanblik met de helderblauwe kleur. Het bootje, de huisjes en het bekende Empire State Building in New York geven je al een kleine voorstelling waar de cruise zich afspeelt.

Wat heb ik genoten van dit boek, eenmaal begonnen was het boek zo verslonden. Ooms weet op een perfecte manier twee geloofwaardige en
karaktervolle hoofdpersonen neer te zetten, die elkaars ideale tegenpolen zijn. De stille Sam en de popiejopie Flynn verschillen als dag en nacht van elkaar. Hoe leuk is het om te lezen hoe de twee elkaar steeds beter leren kennen. En zeg nou zelf: er is toch geen betere plek dan een cruiseschip. Je bent afgesloten van de buitenwereld en kan geen kant op!

Dat Flynn en Sam elkaars tegenpolen zijn weten we inmiddels, maar ze worstelen ieder met hun eigen problemen. Zo moet Sam meer uit haar schulp komen en heeft Flynn moeite met het constant in de spotlights staan en zijn hersenloze vrienden die maar geen diepgang brengen. Ze zoeken beiden naar zichzelf. Ik denk dat dit perfect past bij de doelgroep die dit boek leest. Jongeren in hun puberteit of net iets ouder. Bij hen spelen toch ook vaak de vragen: Wie ben ik? en Wat wil ik met mijn leven?

Ooms heeft een vloeiende en beeldende schrijfstijl, wat maakt dat je pagina na pagina omslaat en mee wil deinen op de golven van de zee. Daarnaast neemt ze je mee naar verschillende plekken, waaronder Murano en Mykonos. Waar door de uitgebreide beschrijvingen van de omgeving het net lijkt alsof je zelf een kijkje neemt bij de glasblazers van Murano of de zonsondergang beleeft op Mykonos.

De thema’s: het vinden van jezelf en kennis maken met de verrassingen die het leven soms heeft, komen mooi aan bod. Voeg daar een grote dosis liefde, romantiek, humor en vriendschap aan toe en je hebt: Bestemming onbekend. Bestemming onbekend is een heerlijk feelgood boek, perfect voor op je vakantiebestemming! Mij doet het verlangen naar een mooie citytrip naar een warm land. Bestemming onbekend krijgt van mij 4 schitterende sterren.

Kim
Boekencast

Genre: Feelgood
Uitgever: Hamley Books
ISBN:9789464510997
Uitvoering: e-book
Uitgave: mei 2024

Met dank aan Uitgeverij Hamley Books voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review