‘De moeite waard’ – Madelon van Tilborg

no title has been provided for this book
Genre:
Series:
Publisher:

ISBN: 9789047209553

In De moeite waard is Nour haar leven als drukbezette gynaecoloog helemaal zat. Ze neemt ontslag in het ziekenhuis en stort zich op haar grootste wens, het openen van een holistisch geboortecentrum. Nour verwacht van zichzelf dat ze dit plan alleen kan uitvoeren. Helaas wordt haar droomlocatie geweigerd en Nour is in alle staten. Hoe gaat ze ooit haar droom verwezenlijken?!

Als donderslag bij heldere hemel loopt ze Olivier, de beste vriend van haar broertje Amin, tegen het lijf. Laat zijn vader nou net de verhuurder zijn van Nour haar droompaleis. De twee beginnen een neprelatie, maar komen er al gauw achter dat doen alsof makkelijker gezegd is dan gedaan.

De moeite waard is het tweede deel in Diagnose: liefde. In het eerste deel Het onderzoeken waard, kregen we alles te lezen over hoofdpersoon Rosie. Nu krijgt de lezer het verhaal van beste vriendin Nour te horen.

Nour is een hardwerkende en drukbezette vrouw die haar ziel en zaligheid legt in haar werk, helaas ,door de grote werkdruk, krijgt ze steeds minder zin in haar werk (vast herkenbaar voor velen) en jaagt ze haar grootste droom na. Knap dat je van het een op andere moment besluit geen zin meer te hebben in je werk, je goed betaalde baan op te geven en besluit om je grote droom waar te gaan maken. Daar heb je een flink stel ballen en een dosis lef voor nodig!

De schrijfstijl van Van Tilborg is ,net zoals in haar eerste deel, speels en vol humor. Ze weet de lezer geregeld met een glimlach op het gezicht de bladzijden om te laten slaan. Daarnaast heeft ze de strijd die Nour en Olivier onderling strijden goed weten neer te zetten. Je ziet en voelt soms letterlijk de vonken er vanaf vliegen. Leuke is dat Benjamin en Rosie ook nog even voorbij komen! Nu hopen dat het laatste deel over beste vriend Jonah gaat.

Om in de stijl van het vorige boek te blijven, lijkt de cover op die van Het onderzoeken waard. Deze keer geen gele maar een roze cover, maar nog steeds onmiskenbaar met de skyline van Rotterdam.

Met De moeite waard heeft Madelon weer een prachtig verhaal vol liefde en humor geschreven. Wat mij betreft een echte feelgood! Het verhaal krijgt van mij dan ook 5 kirrende sterren. Hopelijk verschijnt deel drie snel!

Kim
Boekencast

Genre: Feelgood
Uitgever: Loft Books
ISBN:9789047209553
Uitvoering: e-book
Uitgave: juli 2024

Met dank aan Uitgeverij Loft Books voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review