‘Laat maar’ – Bettina Holwerda

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789043932356

Bettina Holwerda, wie kent haar niet, het liefje en inmiddels vrouw van Jim Bakkum (ja de ietwat verlegen puber uit Idols 1). De in Lelystad opgegroeide Holwerda zat al van jongs af aan op klassiek, jazz en showballet, waarna ze de theaterschool ging doen. Dit bracht haar veel goeds. Haar eerste echte grote rol was de understudy van Sophie in Mamma Mia! Daarna brak ze door met haar rol van Sandy in de musical Grease. Hier leerde ze ook haar man kennen. Samen hebben ze drie kinderen, zoon Lux en dochters Posy en Molly. Vanaf 2025 heeft ze 37 date nights met haar man in hun gezamenlijke theaterstuk Samen.

In Laat maar vertelt Holwerda over haar drukke leven als moeder, vrouw van en musicalster. Hoe combineert zij dit en gaat er eigenlijk ook wel eens iets mis in hun perfecte leven? Het antwoord op deze vraag is JA. Het levert hilarische anekdotes op.

Bettina schroomt niet om zichzelf, met de nodige zelfspot, voor schut te zetten. Hoofdstukken gaan met name over haar carrière (de opbouw ervan), het krijgen van kinderen, het ouder wordende lichaam en haar vrienden. Stuk voor stuk schrijft ze verhalen waarin iedere vrouw of moeder zich kan herkennen.

Als beelddenker had ik bij sommige verhalen dan ook gelijk een beeld van het gezin. Zoals die ene keer dat ze bijna het vliegtuig niet zouden halen omdat Bettina te laat was begonnen met inpakken en de leenauto niet op tijd ingeleverd kon worden. Ik zag het gezin al helemaal verhit en in paniek over het vliegveld rennen.

De cover van het boek is alles waar Holwerda van houdt: roze en glitters. Geen enorm uitdagende cover, maar je weet wel gelijk wie de schrijfster is van het boek. Doorheen het boek zijn ook verschillende pagina’s roze gekleurd en vind je quotes of anekdotes dikgedrukt in de kleuren roze, wit of zwart. Het verhaal springt van de hak op de tak, zo lees je iets over Bettina haar bevalling, waarna je jezelf in het volgende hoofdstuk waant in de musical Grease of een vakantie in 1995. Voor mij niet storend, leuk juist een beetje afwisseling!

Omdat ik een online leesexemplaar las heb ik het boek ook via een platform waar luisterboeken te vinden zijn geluisterd. Leuke hieraan was dat Bettina het boek zelf insprak, waardoor alles nog meer ging leven.

Houd je van roze en glitters en ben je benieuwd naar wat Bettina Holwerda zoal in haar dagelijkse leven met drie kinderen, een drukke carrière en een bekende man meemaakt. Lees dan vooral Laat maar. Het boek krijgt van mij 3,5 glitterende sterren.

Kim
Boekencast

Genre: Non-fictie
Uitgever: Kosmos uitgevers
ISBN: 9789043932356
Uitvoering: online leesexemplaar
Aantal pagina’s: 240
Uitgave: juni 2024

Met dank aan Kosmos uitgevers voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review