‘Onze prachtige puinhoop’ – Valerie Vaes

no title has been provided for this book
Author:
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789464945416

De Belgische Valerie Vaes (1997) is werkzaam als leerkracht en schrijft al jaren over de door haar gelezen boeken op social media en haar eigen website. Haar favoriete genre is feelgood en in september 2023 bracht ze haar eerste boek uit: De kunst van gelukkig zijn. Met Sandra J. Paul heeft ze een uniek e-book geschreven. Ze hebben allebei een boek geschreven met dezelfde titel, Ik vind je wel, en hetzelfde eerste hoofdstuk, maar daarna ging het allebei een ander kant op. Waar Vaes de feelgood kant opzocht, ging Paul voor de spanning. Van beide boeken vind je de recensie elders op onze website.

Op 22 oktober verschijnt haar tweede boek Onze prachtige puinhoop en ik mocht het al vooruit lezen. Aangezien dit een e-book is, kan ik weinig vertellen over het uiterlijk van het boek, maar wat ik ervan gezien heb, lijkt het een beauty te worden. Een gebonden boek in geel en blauwe kleuren met voorop een man en vrouw. In het gele gedeelte zie je takken met bloemen en in het blauwe gedeelte slechts kale takken. Deze afbeeldingen lopen door op het bedrukte boekblok.

Terwijl Laura wegvlucht van een desastreuze blinddate loopt ze Lucas letterlijk tegen het lijf. Vanaf hun eerste date voelen ze zich enorm tot elkaar aangetrokken. Hun relatie en gevoelens ontwikkelen zich in een razend tempo en ze gaan al snel samenwonen. Ze zien de toekomst rooskleurig in en leven op een roze wolk. Totdat Laura een promotie krijgt op haar werk en er steeds meer discussies en ruzies zijn tussen Lucas en haar. De roze wolk wordt steeds zwarter van kleur en Laura moet alle zeilen bijzetten om haar relatie te redden. Wat als het te laat is en je de liefde van je leven dreigt te verliezen?

De proloog neemt je mee naar een vrouw die zich voor de buitenwereld verschuilt in een slaapkamer en duidelijk een gebroken hart heeft, of nee: ‘Niemand kan je hart breken, maar de gapende leegte die iemand kan achterlaten is duizendmaal erger’. Het maakt je heel nieuwsgierig naar wat er gebeurd is waardoor deze vrouw een compleet wrak is.

Het verhaal wordt in korte hoofdstukken verteld vanuit Laura in de ik-vorm. In het eerste gedeelte worden deze hoofdstukken afgewisseld tussen toen en nu, soms voorafgegaan door een songtekst. Zo word je meegenomen in het ontstaan van de liefde tussen Laura en Lucas en de huidige situatie van hun relatie. Je ziet de interactie tussen beide geliefden, maar ook hun relatie met familie, vrienden en bekenden. En wat de invloed is van de druk van je werk op je relatie. De personages komen tot leven en vooral Charlotte is een vrouw die je als vriendin zou willen hebben.

Vaes heeft een fijne schrijfstijl met humor en ook de emoties worden zeker niet geschuwd. Het boek is zeer moeilijk weg te leggen. Je wil weten hoe het verder gaat met Laura en Lucas en er zit een enorme twist in die ik niet zag aankomen. Er waren momenten dat ik met een dikke strot het boek zat te lezen en dat wil wat zeggen voor iemand die niet gauw ontroerd raakt. Het laatste gedeelte is zo mooi en met veel gevoel geschreven. Ik waardeer dit realgood boek met 4 sterren.

Ingrid
Boekencast

Genre: feelgood
Uitgever: Hamley Books
ISBN: 9789464945416
Uitvoering: e-book
Uitgave: 22 oktober 2024

Met dank aan Hamley Books voor het recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review