‘In de schaduw van het Alcazar’ – Sacha Voogd

no title has been provided for this book
Author:
Genres: ,

ISBN: 9789461099297

Sacha Voogd is een auteur die vooral bekend is door haar kortverhalen. Laat nu net dit het handelsmerk zijn van Uitgeverij De Verhalenfabriek: boeken voor wanneer je even niet al te veel tijd hebt. Naast enkele kortverhalen zoals Bitch! verschenen er ook reeds enkele boeken van deze auteur. Wie reeds in Cordoba was, zal onmiddellijk aangetrokken worden tot de cover en het boek willen lezen.

Lara heeft nood aan een nieuwe start in een ander land en aanvaardt een betrekking in de Mezquita van Córdoba. Hier hoopt ze het verleden te vergeten. Ze had samen met haar partner Javi een auto-ongeluk, waarbij hij en Fleur, een klein meisje, om het leven kwamen.
Eenmaal in Córdoba verloopt niet alles zoals ze had verwacht. Ze krijgt vreemde dreigbrieven, er wordt ingebroken en ze wordt zelfs achtervolgd. Haar buurjongen Mason, die bovendien journalist is, besluit haar te helpen.

Wie reeds in Cordoba was, zal onmiddellijk aangetrokken worden tot het verhaal door de cover: deze straalt geschiedenis uit. Sacha Voogd weet ontzettend veel te vertellen in een kleine honderd pagina’s. Zo brengt ze niet alleen het verhaal van Lara, maar ook de geschiedenis van het kalifaat van Córdoba. Doordat de auteur zoveel wil vertellen in een beperkt aantal pagina’s, lijkt er iets tekort te zijn en stopt het abrupt. In de schaduw van het Alcazar is een spannend verhaal, dat op een sterke manier gebracht wordt. Maar door zich aan een kortverhaal te willen houden beperkt de auteur zichzelf.

In de schaduw van het Alcaza is een leuk tussendoortje dat lekker weg leest. Door de vele plotwendingen weet de auteur er de spanning vanaf de eerste pagina goed in te houden. Alleen wat jammer van het plotse einde, of was het een cliffhanger met verwijzing naar een eventueel tweede deel? Het boek krijgt van mij 3 sterren.

Silke
Boekencast

Genre: novelle
Uitgever: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461099297
Uitvoering: e-book
Uitgave: september 2024

Met dank aan De Verhalenfabriek voor dit recensie-exemplaar in ruil voor deze eerlijke recensie

Share

You may also like...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review