‘Op weg naar de waarheid’- Vannessa Thuyns

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789032520724

Op weg naar de waarheid is het tweede deel van het Thuishaven-tweeluik van Vannessa Thuyns, en net als bij het eerste deel weet ze het heden en verleden op een vloeiende manier met elkaar te verweven. Dit tweede deel volgt opnieuw de verhalen van Alexandra in 1950 en Penny in 2002. Het is knap hoe de auteur de levens van deze twee sterke vrouwen weet te verbinden.

In dit vervolg besluit Alexandra Vincent in Nederland op te zoeken, maar tot haar schrik wordt ze niet bepaald warm onthaald door zijn familie. Vincents moeder maakt duidelijk dat Alexandra volgens haar niet de juiste partner is voor haar zoon, en het lijkt alsof alles erop gericht is de twee uit elkaar te drijven. Bovendien blijkt Vincent een geheim te verbergen, wat Alexandra’s verblijf in Nederland nog gecompliceerder maakt.

Tegelijkertijd volgt het verhaal Penny in 2002, die in New York worstelt met haar toekomst met Elliott. Hij is onvoorspelbaar, wat Penny aan het twijfelen brengt over hun relatie, vooral nu ze een kindje verwachten. De vraag die zich opdringt: zal ze blijven of kiest ze voor een ander pad?

Net zoals in het eerste deel, zorgt de afwisseling tussen de twee tijdlijnen voor een unieke dynamiek. Het heden en verleden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, en hoe verder je leest, hoe meer je ontdekt dat de relatie tussen Alexandra en Vincent een diepere impact heeft op het gedrag van Elliott in het heden. Dit geeft het boek een prachtige gelaagdheid, waarbij de persoonlijke trauma’s van zowel Vincent als Elliott centraal staan. Waar Elliotts trauma rond 9/11 is ontstaan, blijft het lang een raadsel wat Vincent zo getekend heeft, wat de spanning in het boek alleen maar verhoogt.

Vannessa heeft met dit tweede deel een sterk afsluitend verhaal geschreven dat diepgaand ingaat op liefde, geheimen en familiebanden. De personages, zowel hoofd- als bijrollen, zijn levendig en realistisch uitgewerkt, met typerende karaktertrekken die het verhaal een interessante laag geven. De auteur weet bovendien op indrukwekkende wijze de historische context neer te zetten zonder dat het stoffig aanvoelt – integendeel, het verleden komt juist tot leven door de beeldende schrijfstijl. Wat Op weg naar de waarheid extra bijzonder maakt, is de combinatie van de historische setting met de moderne verhaallijn, wat het gevoel geeft dat je twee boeken tegelijk leest, die uiteindelijk prachtig samenkomen.

Voor lezers die deel 1 (Thuis in het onbekende) hebben gelezen, is het een aanrader om dit tweede deel snel daarna op te pakken, zodat alle details nog vers in het geheugen zitten. Het zorgt ervoor dat je de prachtige verhaallijnen van Penny en Alexandra volledig kunt ervaren.
Kortom, Op weg naar de waarheid is een sterke afsluiter van het Thuishaven-tweeluik, waarin verleden en heden op een originele manier samenkomen. Met krachtige vrouwen, realistische tegenslagen in de liefde, en een verhaal dat zowel ontroerend als meeslepend is, heeft Vannessa wederom een geweldige roman afgeleverd. Ik geef het boek 4 sterren!

Sonja
Boekencast

Genre: feelgood
Uitgever: VBKLab
ISBN: 9789032520724
Uitvoering: paperback
Pagina’s 247
Uitgave: juli 2024

Dit recensie-exemplaar heb ik ontvangen van Uitgeverij VBKLab in ruil voor deze eerlijke recensie.

 

Share

You may also like...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review