‘De inmaaktuin’ – Jo Turner

‘De inmaaktuin’ – Jo Turner

De inmaaktuin van Jo Turner heeft als ondertitel 365 dagen uit eigen tuin eten. Alleen moet je deze zin niet al te letterlijk nemen. In de wintermaanden groeit er bijna niets in de moestuin, op misschien wat winterbloemkool, winterprei en boerenkool na die allen winterhard zijn. Waarschijnlijk zijn er nog wel meer soorten, maar dat is voor inmaken minder belangrijk. De zomermaanden is een fijne tijd om in te maken, daar er dan altijd veel tegelijk oogstrijp is. Courgettes, augurken, komkommers, tomaten, sperziebonen, aardbeien, pruimen en nog veel meer groente en fruit zijn geschikt om in te maken. Bij de...

Lees meer
0

‘Zonnige zomercocktails’ – Jassy Davis

Drink met mate en drink met maten! Hier in huis lopen twee dames rond die dol zijn op een cocktail wanneer de zon schijnt en er een d in de naam van de dag zit. Toch weten zij zichzelf te beheersen tot één dag in het weekend waarop de meest tropische ingrediënten, de shaker en de maatbeker tevoorschijn worden gehaald. Om de amateurkennis over zaken als shaken, not stirred naar een hoger niveau te tillen, werd de uitgiftedatum van de geweldige uitgeverij van kookboeken GoodCook.nl, die de titel ‘Zonnige zomercocktails’ draagt met gejuich ontvangen. Het weer voldeed in de maand...

Lees meer
0

‘De Syrische keuken van Imad’ – Imad Alarnab

Imad Alarnab heeft zijn eigen Syrisch restaurant in Londen, maar om dit te bereiken heeft hij een lange weg afgelegd. De liefde voor het koken heeft hij geërfd van zijn moeder, van wie hij ook alles heeft geleerd. Hij was voorbestemd om de familiezaak in de textielhandel over te nemen. Maar toen de winkel van zijn vader plaats moest maken voor een nieuwe autobaan, besloot Imad een restaurant met take away te openen in zijn geliefde thuisstad Damascus. Het werd een groot succes en al snel kon hij twee extra restaurants en enkele juice bars te openen. Maar dan brak...

Lees meer
0

‘The Curry Guy, Één pan’ – Dan Toombs

Dan ‘The Curry Guy’ Toombs is bij ons in huis geen onbekende. Wij hebben al een van zijn talrijke eerder uitgebrachte kookboeken in ons bezit, wanneer in november dit oogstrelende nieuwe boek wordt bezorgd. Dan Toombs startte al in 2010 zijn blog The Curry Guy, met als doel af en toe een smaakvol recept te delen. Toen hij besloot om een jaar lang alleen maar Indiaas te koken werd zijn blog opgepikt door The Mirror en door People Magazine. Sinds dat moment bereikt hij maandelijks ruim 250.000 bezoekers op www.greatcurryrecipes.net en brengt hij wereldwijd bestsellers uit. The Curry Guy, één...

Lees meer
0

‘Dim Sum & Dumplings’ – Karin Lei

Karin Lei’s ouders immigreerden van Taiwan naar het Zweedse Malmö toen ze nog een tiener was. Al van jongs af aan wordt haar het koken met de paplepel ingegeven. Haar ouders hadden één van de eerste Japanse restaurants, Osaka Inn, in Zweden waar ze hun gasten rauwe vis leerden eten, wat toen nog volledig nieuw was voor de Zweden. Het schrijven van een kookboek is voor Karin een droom die uitkomt. Dim Sum of dian xin (Mandarijn) betekent ‘raak het hart’ of zoals mijn Chinese leerkracht het zegt: ‘gerechten van het hart’. Eigenlijk is het de verzamelnaam van allerlei kleine...

Lees meer
0

‘Tasty taco’s’ – Victoria Elizondo

Victoria Elizondo is een geboren Mexicaanse die al op jonge leeftijd in de VS terecht kwam. Omdat zij de status van DACA recipient heeft, ontstond er een kromme situatie voor haar. Ze is enerzijds in staat gesteld om eigenaar van haar eigen restaurant Cochinita & Co in Houston te worden en kan anderzijds, door deze status, nooit meer naar Mexico terugkeren. Tasty Taco’s is haar debuut kookboek en is voor haar een papieren bundeling vol herinneringen aan haar geboorteland. Veel van de in dit boek opgenomen recepten staan ook op de menukaart van haar restaurant. Het boek is gebonden en...

Lees meer
0

‘Big Mamma in 30 minuten’ – Big Mamma (diverse auteurs)

Er bestaan weinig dingen waar de nachtrust voor onderbroken mag worden. Italiaans eten is er wel zo een. En het lijkt ook genetisch bepaald te zijn. De voorkeur voor de Italiaanse keuken hangt hier in huis en heeft alle gezinsleden besmet. Nu noemen we al snel gerechten ‘Italiaans’, maar met dit dikke boek van de Big Mamma’s haal je recepten in huis die daadwerkelijk authentiek zijn. De groep Big Mamma bestaat uit 2000 levensgenieters, niet alleen uit Italië maar uit zo’n beetje overal ter wereld. Wat hen verbindt is de liefde voor de goede kwaliteit van de juiste ingrediënten en...

Lees meer
0